MÅRTEN GÅS MONTESSORIFÖRSKOLA

Kök

marten_gas_earth_image

All mat som serveras lagas från grunden av naturens färska primörer,
allt för att lyfta fram de naturliga smakerna och minimera tillsatser.

Det serveras alltid svenskt kött/kyckling och så ofta det är möjligt är köttet närproducerat. Fiskrätterna lagas av MSC / kravmärkt fisk.
Grönsaker och potatis är närodlade eller ekologiska i så stor utsträckning som möjligt. Majoriteten av brödet bakas på förskolan.

Anpassningar görs i denna matsedel till eventuell specialkost.

07.45  Frukost med nybakat bröd/bullar 4 dagar i veckan.
Fil och hemgjord müsli eller gröt serveras vid varje frukost.
10.45  Lunch enligt menyn på förstasidan, serveras med ekologisk mjölk samt vatten, och alltid minst fyra sorters grönsaker.
14.00  Mellanmål – se menyn på förstasidan.

Johan N.
Köksansvarig