Dagen började med att vi tog bussen till Snickarhaken. Bara att åka buss är stort och spännande för många barn. Väl på plats gick tre mentorsgrupper till ett närliggande fågeltorn. Där fick barnen gå upp och titta i kikare och spana efter olika fåglar. Därefter kunde barnen titta i fågelböcker och se om de hittade fåglarna de hade sett. Två mentorsgrupper gick en tipsrunda i skogen. Tipsrundan innehöll mestadels frågor om jordens tidslinje. Vi träffade på en man under tipsrundan som blev väldigt imponerad av barnen. Han läste en fråga men kunde inte svara. Det kunde våra barn. Frågan handlade om en bild på en trilobit och barnen skulle svara vad djuret hette. Vi sa till mannen att han gärna fick gå hela tipsrundan men det ville han inte för han sa att han redan var ”sänkt”. Efter fågeltornet och tipsrundan samlade vi alla barnen vid en lång stam som låg på marken. Där fick alla ta fram sin ryggväska och mysa på sin fika. Sedan fick barnen en liten stunds fri lek. Och så var tiden slut och vi tog bussen hem igen.

gasen

En Kommentarer

Kommentera ...