Vilken fantastisk dag vi hade i fredags. På morgonen hade vi en liten samling och vi tittade på en film om maskar som bajsar ut jord. Efter det gick vi ut och samlades vid vår kompost. Där pratade pedagogerna om komposten och om maskar som äter löv, matrester och bajsar sedan ut jord. Vi öppnade komposten och där fanns jättefin jord, gråsuggor och väldigt många maskar. Sedan delades barnen in i 3 olika grupper.  Skolbarnen stod för maten, delade potatis, skalade morötter, delade morötter och skar korven till en gryta. Kocken hade grytorna över grillen ute. Mellangruppen planterade och fyllde på med jord. Lilla gruppen planterade och fyllde på med jord i vår lilla trädgård. Jorden hämtades från vår egen kompost.

Torsdagen den 18 maj är det förskolans dag. Vi har bjudit in Jollens förskola för att fira med oss. Vi kommer att ha temat tivoli. Ni föräldrar får gärna komma med tips och idéer. Vi efterlyser även någon liten sak som vi kan ha i vår fiskdamm. Är det någon som har ”reklam” sak som passar till barn så tar vi gärna emot.

Barnen arbetar på bra i miljön. De flesta barn klarar fint av att kunna välja något på hyllorna och börja arbeta själva. Härligt att se. Vädret skiftar snabbt och nu behöver barnen vindjacka, fleecetröja, överdragsbyxor och en tunn mössa.

gasen

Kommentera ...