På påsklovet var jag i köket och lagade mat och till mellanmål gjorde jag glass. Det var populärt bland barnen och barnen ville ha receptet. Här kommer det: 2 frysta bananer och 1 dl hallon/blåbär/jordgubbar. Lägg frysta bananer och bär i en matberedare och  låt tina i några minuter. Mixa. Skrapa av insidan av skålen med en slickepott då och då. När blandningen börjar få mjukglasskonsistens är den klar. Toppa med bär eller musli. Skala bananerna innan ni fryser dem. Lycka till.

I måndags var det gympadags. På med kläder och ut i det friska vädret. Uppvärmningen bestod av rörelsesånger från tuta och kör. Sedan delades barnen in i sina mentorsgrupper. Det fanns fem olika stationer: kasta basketboll i korgen, kasta boll till varandra, studsa boll, leken kom alla mina barn- hurdå- som elefanter…. och hinderbanan i trollskogen. Efter alla stationer hade vi en god fruktstund på scenen: vattenmelon. Mums. Sedan var det fri lek den lilla stund som var över innan lunchen.

gasen

En Kommentarer

Kommentera ...