Härligt med värme och sol. Barnen njuter i det härlig vädret. Det blir mycket lek i sandlådan och fossilletning. Varje dag är det något barn som kommer med fossiler  som de har hittat i sandlådan. Glöm inte att ta med överdragsjacka, överdragsbyxa och gärna ett fleeceställ att ha under.

I skolgruppen är vi i sluttampen av alfabetet. Idag jobbade vi med bokstäverna v,w, x och y. Barnen har blivit skickliga vid brainstormen som vi alltid börjar med vid en presentation av bokstav. Ibland ger vi barnen en ledtråd till ett ord som börjar på den aktuella bokstaven. Idag har orden vatten, vin, Valle, Valter, vampyr, varulv, vår, vinter, vind osv kommit upp. Vi skriver ner orden på ett stort blädderblock. Efter det väljer barnen ett ord på blädderblocket och skriver ordet på ett gemensamt papper som vi ska ha till vår skolgruppsbok.

På naturdagarna jobbar vi med svampar och alger. Vi letar efter svamp i skogen och kommer att gå ner till ån och leta alger.

På fredag ska vi göra dinosaurier i lim med målarsand och så ska vi plantera ett magnoliaträd.

 

gasen

Kommentera ...