En sång som barnen uppskattar här på förskolan är om en krokodil. Melodin får barnen hjälpa er med men här kommer texten:

Promenerar du i djunglen eller går på Nilens strand, promenerar du i djungeln, håll då någon hårt i hand, här finns ett farligt djur som lurar och han stora tänder han. Akta dig för krokodilen, han är jätte farlig han, akta dig för krokodilen, han kan sluka en hel man, spring för livet om han gapar och visar dig varenda tand.

Vi har börjat sjunga påsksånger: en sång som heter lilla kyckling och en som heter Glad påsk. Till dessa sånger håller vi på att lära oss teckenspråk till. Vi tittar på en cd med musikvideo till dessa sånger.

Idag har skolbarnen gått till biblioteket. Vi lämnade böcker och lånade nya. På väg dit och hem brukar vi göra en lek. Vi vinkar på alla bilar vi möter och ser om personerna i bilarna vinkar tillbaka. Sedan räknar vi hur många det är som vinkar tillbaka. Barnen undrade varför vissa inte vinkar tillbaka. De kan vara stressade, koncentrerade på körningen och inte på humör för att vinka. Då sa ett barn spontant att de som inte vinkade tillbaka var en butterkaka…… Härligt!!!!

gasen

2 Kommentarer

  1. Så kul det är att läsa om vad ni hittar på om dagarna! :)
    Särskilt tack för text till krokodilsång, klarnar en del kring vad E har sjungit här hemma!

    //Anna

    Svara

Kommentera ...